Co-Med-curatoren ontkennen vasthouden patiëntendossiers (2024)

Zorgpersoneel

05 augustus '24 (12:44)

DoorRedactie Nationale Zorggids

schedule1 min

location_on[xx]km

Co-Med-curatoren ontkennen vasthouden patiëntendossiers (1)

Volgens de curatoren van huisartsenketen Co-Med kunnen nieuwe huisartsen gewoon individuele patiëntendossiers overnemen van de failliete organisatie. Een huisarts in Breezand Noord-Holland kan zijn praktijk niet openen omdat hij de dossiers alleen voor een ‘goodwill’ vergoeding mag overnemen. Voor bulkoverdrachten, daar is sprake van wanneer een praktijk wordt overgenomen, geldt dat er wel een geldbedrag wordt gevraagd. Hierbij nemen huisarts namelijk ook huurovereenkomsten, inventarissen en bijvoorbeeld dienstverleningscontracten over. Dit meldt Skipr.

Neemt een huisarts dus patiënten van Co-Med over, zonder dat deze ook de praktijk overneemt, dan kunnen dossiers wel opvragen, maar pér patiënt. De curatoren zeggen niet alleen de belangen van patiënten af te wegen, maar ook die van de schuldeisers van Co-Med – in dit geval oud-medewerkers en de Belastingdienst. Overigens werden praktijkoverdrachten tegengehouden omdat bepaalde contracten waren ondergebracht bij Co-Med Holding, maar die tak van het bedrijf was tot 2 augustus nog niet failliet verklaard.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky

chat_bubble_outline0 reacties

03 november '23 (10:36)Wijkverpleging blijft toegankelijk met inzet helpenden en hulpmiddelenVolgens Zorginstituut Nederland kan de schaarste in de wijkverpleging worden verminderd door passender inzet ervan. Door bijvoorbeeld meer gebruik te maken van hulpmiddelen en zorgtaken over te dragen aan helpenden kan de wijkverpleging slimmer ingezet en georganiseerd worden. Op deze manier is te voorkomen dat er minder wijkverpleging uit het basispakket wordt vergoed. Dit meldt Zorginstituut Nederland in een nieuw advies aan minister Conny Helder voor Langdurige Zorg.
31 oktober '23 ( 9:56)Werkende mbo-verpleegkundigen leren vaker succesvol door voor hbo-diploma Het komt steeds vaker voor dat werkende mbo-verpleegkundigen blijven doorstuderen zodat zij hun hbo-diploma kunnen halen. Van de 3.500 mbo-studenten met een diploma verpleegkunde in 2005, schoolden er 290 binnen vijf jaar op naar hbo. Van de 4.490 mbo-gediplomeerden in 2016, behaalden 760 verpleegkundigen hun hbo-diploma. Dit meldt CBS.
30 oktober '23 (11:08)Minder ziekmeldingen door zorgmedewerkers in afgelopen kwartaalIn de zorg hebben zich in het afgelopen kwartaal minder mensen ziek gemeld dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Vernet, dat zorgverzuimcijfers verzamelt, was het verzuimpercentage de afgelopen drie maanden 6,4 procent lager dan vorig jaar.
27 oktober '23 (12:51)Spoedeisende geneeskunde wettelijk erkend als specialisme Demissionair minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid gaat spoedeisende geneeskunde erkennen als medisch specialisme. Dit doet hij na een positief advies hierover van het College Geneeskundige Specialismen (CGS). SEH-artsen zijn hierdoor vanaf volgend jaar erkend medisch specialist. Dit meldt Skipr.
25 oktober '23 (13:08)NU'91 eens met OvV dat er te weinig met zorgprofessionals is gesprokenBeroepsorganisatie voor verzorgenden en verpleegkundigen NU'91 kan zich vinden in de beoordeling door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) van de aanpak door het kabinet van de coronacrisis. Dat heeft zorgen die de sector uitte niet goed opgepakt, luidt de conclusie.
24 oktober '23 (14:40)Nijpend personeelstekort in de zorg opgelopen tot nieuw recordHet al jaren nijpende personeelstekort in de zorg is de afgelopen maanden flink verder opgelopen tot een nieuw record. In de sector staan volgens onderzoek van uitzendbureau Randstad nu meer dan 52.000 vacatures open, een vijfde meer dan een jaar geleden en ruim vier keer zoveel als tien jaar geleden. Een verbetering is voorlopig niet in zicht, zeggen deskundigen van het concern.
23 oktober '23 ( 8:56)Politie dringend op zoek naar voortvluchtige verdachte van doden psychiaterDe politie krijgt veel tips binnen over de voortvluchtige verdachte van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven. Zaterdag publiceerde de politie een foto en de volledige naam van de 24-jarige verdachte, naar wie de politie dringend op zoek is. Een van de tips leidde de politie dit weekend naar Doetinchem. Daar werd de verdachte uiteindelijk niet aangetroffen, meldt een politiewoordvoerder zondagochtend.
19 oktober '23 (12:20)Zorgfonds PFZW kan pensioen volgend jaar nauwelijks verhogenEen grote pensioenverhoging zit er niet in voor miljoenen Nederlanders. Ambtenarenpensioenfonds ABP, met 3 miljoen deelnemers het grootste fonds van Nederland, kan de pensioenen volgend jaar maximaal 3 procent verhogen. Bij zorgfonds PFZW is dat waarschijnlijk veel minder en bij bpfBOUW, het pensioenfonds voor de bouwsector, dreigt een pensioenverhoging helemaal uit te blijven.
19 oktober '23 ( 8:00)Gebrek aan zorgpersoneel in EU is volgens WHO-topman "een catastrofe"Europese landen steken niet genoeg geld in de gezondheidszorg en zijn daardoor niet goed voorbereid op een volgende pandemie, zegt de Duitser Hans Kluge. Hij is hoofd van de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties.

Meer nieuws

close

Co-Med-curatoren ontkennen vasthouden patiëntendossiers (2)

Inloggen

Log in, of maak een account om likes toe te kunnen voegen aan artikelen

Naar account

Co-Med-curatoren ontkennen vasthouden patiëntendossiers (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5816

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.